Cred ca albumele cu "d-ale gurii" sunt cele mai "stufoase" albume ale mele.. Si din acest motiv am zis sa deschid un album nou, in care voi posta poze cu preparatele mele incepand de azi, 17.01.2015.
Musaca din carne de pui. In loc de felii de cartofi/ vinete/ etc.. , ai mei prefera piure de cartofi facut de mine. E mai usor si mai gustos. Deasupra presar putin pesmet si devine usor crocant.
Pleurotus,mai bun decat carnea!
Primăvara iubirii să iti inunde sufletul cu bucurie şi cu parfumul tuturor florilor sale. Iti doresc un 8 Martie cât mai frumos! La Multi Ani!
Te pup!
:) Aceea este o musaca. Eu prefer sa folosesc piure de cartofi in locul feliilor de cartofi.
Asadar, am inabusit ceapa, morcov ras fin, carnea +cimbru, sare, piper; am lasat sa se racoreasca; am legat compozitia cu 2 oua si 2-3 linguri de smantana), am facut piure, apoi am cladit-o, straturi-straturi. Deasupra am pus felii subtiri de bacon (din Lidl) si cascaval ras (tot Lidl). Am dat-o la cuptor, si gata !
Hristos a inviat!
Cand vad ca postezi ceva aici, stiu ca gasec ceva interesant. Uite, asta mi-a atras atentia si incerc sa ghicesc ce o fi si cum i-ai dat acea forma de clopot. :)
andruta.sunphoto.ro/1000__PAPA_BUN_3/106546923
Adevarat a inviat!
Iei un castron juma de sfera( Ikea). Pui in el folie si il tapetezi cu felii de rulada taiate cam de 1cm grosime. Adaugi compozitia. Eu am avut compozitie de cheesecake. Poti folosi inghetata cumparata, dar tinuta putin la temp camerei, ca sa devina putin moale. Deasupra mai pui un rand de feliu de rulada. Dai la frigider (congelator - daca ai avut inghetata) si cand o servesti , tragi putin de folie ca s-o dezlipesti de castron; pui o farfurie si rastorni dintr-o miscare. Rulada e din comert. Nu lua cu glazura!
Am inteles: la tine se mananca mult si bine! :D Eu nu mai am copiii acasa si ma gandesc cu dor la un tort... nu-l fac, ca-l mananc singura... al meu are diabet.
O am de pe facebook / Tasty. .. Copy/paste... :)
In mare, e asa: pui la fiert apa cu sare. Cand fierbe, arunci buchetelele de broccoli. Fierbi fix 2 min si le scoti. Le toci marunt si peste ele adaugi : cascaval ras (Lidl), 3 linguri pesmet, ceapa verde, usturoi pisat, sare, piper, ketchup iute, 2 oua. (eu am avut 2 buc broccoli din Lidl). Am format bilute si le-am copt (180grade C) pe hartie, in tava, 12 min, apoi le-am intors si le-am mai copt inca 5-8 min. Nu trebuie sa se usuce.
Mi-au trecut prin mana vreo 50 kg visine. Am pus cateva pt a face visinata, restul am facut dulceata ; ultima sarja (adica doua ceaune mari) le-am fiert cu tot cu samburi, le-am strecurat, le-am pasat, am ales samburii si mi-au iesit cateva sticle de sirop si 7 borcane de gem. Sa nu mai aud de visine un an !!
Sa fim noi sanatosi si sa apuam sa le mancam .. Mai am dulceata si din 2013 si 2014.. Si gogonele / 2014.
Nu le-am dovedit inca, cu toate ca am mai dat si cadou, am mai facut clatite, etc...
Ce sa mai zic... am si eu o galeata de visine si cred ca le fac visinata, de vrednica ce sunt... nu stiu cand ai timp. Sau te mai ajuta cineva? Oricum, stiu ca esti vrednica.
Visinele le-am adunat cu tata si cu sotul meu. Samburii i-am scos in doi. Ceaunele cu dulceata au fiert sambata toata ziua. Duminica am pus la fiert fructele cu samburi. Deja vedeam visiniu in fata ochilor.. Am mai pus castraveti la murat, am facut mancare, iar duminica seara, in Buc , am facut o ciorba si-am cazut lata.
Eu am gustat doar din cateva rulouri, c-au fost cu diferite umpluturi. Cele mai bune au fost cele unse cu unt (strat ff subtire) peste care am pus fasii milimetrice de somon.
Doamne,cate bunatati,pe masa ta!Mi-a luat ceva timp sa le savurez,pe fiecare in parte...foarte bune,delicioase,toate!
Frumoasa tare ti-a iesit floarea din foietaj si gem,dar mintea mi s-a blocat la vederea coronitelor de miel andruta.sunphoto.ro/1000__PAPA_BUN_3/102704440,super aspectoase!
Ce inspirata ai fost postand aceasta carafa andruta.sunphoto.ro/1000__PAPA_BUN_3/102863657,ca dupa cateva inghitituri,o pot lua de la capat cu savuratul tuturor acestor delicii culinare!
Pupici!
Pentru bucatele astea de Paste am intrat in bucatarie joi (cand am vopsit impreuna cu.. sotul meu 150 de oua) si am mai iesit duminica, dupa ce-am spalat vesela. N-am postat drobul, stufatul, prajiturile si inca vreo cateva chestii. Am ratat.
Limonada cu menta din gradina mea e dementiala. Va fi mereu pe masa noastra. Voi pune si gheata, ca pana acum n-am avut.
Nici eu n-am gustat... :( .. Sunt la regim..
Le-a incercat fiul meu si mi-a zis ca sunt foarte bune. Trandafirii au umplutura : mozarella + fasie de bacon f subtire.
E o placinta mai oachesa.. Am folosit aluat foietaj si gem de prune. Impletitura e copy/ paste.. Internetul e de vina. Oricum, a fost de mare efect! Si gustoasa!
Inceputul e mai greu.... Cauta pe net reteta de cozonac Rosenkrantz. De cand l-am incercat, a devenit cozonacul meu traditional pentru Paste si Craciun. Spor la treaba!!
In alta ordine de idei, zilele astea nu voi calca prin bucatarie. Oricum, am scos parleala inainte. O mica pauza imi prinde bine. Voi manca si eu bucate facute de altii. Am (pre)intalnire cu fostii colegi de liceu. La anul facem 30 de ani de la terminarea liceului.
Cel mai bun si mai simplu de facut!
Am vazut cu mere intregi dar cu o gaura la mijloc pentru a putea fi curatat si in care poti pune dulceata...nuca...
Asa l-am facut si eu, intr-o vara, de ziua nepotului meu cel mic. Am pus mere intregi, din care scosesem mijlocul plin de seminte, pusesem inauntru lor nuci, scortisoara si fructe din dulceata. Iar la sfarsit, l-am ornat cu putina frisca. A fost bestial.
Arata bestial ! Eu fac ceva in genul asta ....tort mere . Diferenta e ca atunci cand il scot din cuptor torn imediat 600-700 ml sirop ( apa+zahar+1 lamaie stoarsa ). Imbrac totul in frisca . Am sa incerc si asa cred ca-i delicios cu ciocolata !
Pai cam asta este ..la urma urmei.. Tort de mere..
Nu l-am insiropat pentru ca nu am mai apucat (am avut o vizita fulger).
Frisca nu prea mai imi place .
Oferta era valabila si azi dimineata, numai ca intre timp cred ca a mancat-o fiul meu. I-am zis sa pastreze cateva bucati pt musafirul pe care-l avem invitat azi la masa.
N-a mai ramas decat o bucatica, pe care i-am lasat-o lui tata pentru seara asta. Acum tocmai am pus glazura peste o negresa. Iti aduc?? Sau te-ai culcat deja?
Mintea asta creata, a mea, a facut zahar caramel, a asezat bucati de mar si scortisoara, a dat la cuptor, apoi a facut un pandispan din 6 oua si a turnat peste.. Dupa vreo 45' am scos minunea si am rasturnat-o. Am pus si-un pic de sos de ciocolata. Rezultatul?? Delicios... :)
:)
In raspunsul pe care i l-am dat Gabitei (in josul paginii) am descris cum fac eu pandispanul. Asta ca sa fiu sigura ca am dat toate detaliile.. picante..
Smecheria este sa avem o cratita potrivita, nu prea larga, care sa-i permita pandispanului sa creasca in inaltime, nu pe latime.. (asa cum imi doresc si eu, in ultimul timp...)
Asa de bun, incat am sa recidivez cu prajitura asta! Merita s-o incerci. Am pus reteta sub comentariul Floraliei. Pandispanul e facut cu albusuri batute spuma cu zaharul, amestecate cu galbenusurile frecate cu un pic de ulei si faina combinata cu praf de copt. Esenta de vanilie si cam atat. :)
Hai ca ma dau si eu mare! Chestia asta merge bine tare si la mine, eu ii zic tort de mere. Doar ca eu nu fac caramel: eu pun direct merele in tava cu zahar, cand sunt coapte merele e si zaharul facut caramel! Apio pun blatul cu 5 oua peste si cand e gata intorc. Se mananca pe loc! Ar merge si sirop de ciocolata sau frisca deasupra dar ai mei papa simplu! rapid!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.